ערב טוב לכולם,
לאחר שהבלינצ'ס התקרר, לוקחים את החומרים למילוי ומערבבים הכל בקערה ומניחים כף וחצי על החלק המטוגן- לשים לב לזה ! ומתחילים לקפל, יש תצלום איך לבצע את הקיפול של הבלינצ'ס
להגשה אני ממליצה להגיש עם כדור גלידה וניל ועם סירופ שוקולד והטעם מושלם!!
חג הפסח מגיע אלינו ממש בעוד יומיים וכולם עכשיו באטרף של הקניות וחיפוש מתכונים, לכן יש לי מספר הצעות למתכונים טעימים וקלים להכנה כי לדעתי זה מאד חשוב! אני שונאת למצוא את עצמי שעות במטבח שכל מתכון לוקח נצח להכין ולכן אני גם משתפת אתכם במתכונים שיהיה לכם כיף וקל להכין.
בנוסף עוד פלוס שחלק מהמתכונים גם טבעונים ולכן מתאים לקהל יעד נוסף ואל תשכחו שכל המתכונים ללא גלוטן ולכן כולם יכולים לחגוג! המבחר כאן בפוסט רחב כי ישנם מתכונים של: מרק, 2 מנות פתיחה, 2 סוגי בשרים וקינוח :)
בנוסף עוד פלוס שחלק מהמתכונים גם טבעונים ולכן מתאים לקהל יעד נוסף ואל תשכחו שכל המתכונים ללא גלוטן ולכן כולם יכולים לחגוג! המבחר כאן בפוסט רחב כי ישנם מתכונים של: מרק, 2 מנות פתיחה, 2 סוגי בשרים וקינוח :)
אתחיל עם מרק שפותח את הארוחה, בימים אלה שיחסית חם חשבתי על רעיון למרק שאפשר למעשה גם לאכול אותו כמרק אבל גם אפשר לאכול אותו מעל אורז או ליד בשר :)
מרק עדשים כתומות
טבעוני
טבעוני
מצרכים:
כוס וחצי עדשים כתומות של חברת מיה
2 גזרים
2 תפוחי אדמה בינוניים
חופן של פטרוזיליה
תבלינים של חברת מיה : פפריקה, פלפל שחור, כורכום, מלח, כמון, חוויאג'
מים 3 וחצי כוסות
אופן ההכנה:
לוקחים עדשים ושוטפים אותם טוב טוב.
לאחר מכן משרים אותם למשך כחצי שעה
לאחר מכן משרים אותם למשך כחצי שעה
בזמן שהעדשים מושרות מכינים את התפוח אדמה ואת הגזר, מקלפים ומגררים בפומפיה עבה בתוך קערה
לוקחים סיר ומניחים את המים הרותחים מהקומקום, מוסיפים את העדשים, התפוח אדמה והגזר ומערבבים, לתת איזה 5 דקות בערך לירקות שיתחילו להתבשל
ואז לתבל, כפית וחצי פפריקה, חצי כפית פלפל שחור, רבע כפית חוויאג', כפית כורכום, קורט מלח וקורט כמון.
אפשר גם קצת פלפל לבן מי שאוהב זה מוסיף טעם מיוחד!
אפשר גם קצת פלפל לבן מי שאוהב זה מוסיף טעם מיוחד!
לערבב ולתת למרק עוד 10 דקות הכנה.
לקצוץ פטרוזיליה ולהניח בסיר
לתת זמן בישול של עוד 5 דקות
וזהו המרק מוכן לאכילה!
עגבניות ממולאות בעדשים כתומות
טבעוני
טבעוני
מצרכים:
כוס עדשים כתומות של חברת מיה
2 גמבות
4 עגבניות
1 בצל לבן
2 שיני שום
חופן של פטרוזיליה
תבלינים של חברת מיה: כפית פפריקה, רבע כפית פלפל שחור, רבע כפית כורכום, קורט מלח
שמן זית של חברת מיה
אגוזי מלך טבעיים בערך חצי כוס של חברת מיה
אופן ההכנה:
לקחת עדשים לשטוף ולהשרות למשך כחצי שעה מאד חשוב שלב זה , אל תוותרו.
לאחר מכן ניקח את העגבניות ואת הגמבות ונרוקן אותם מתכולתן. בעגבניות חתכתי עם פתח כמו סיר ומכסה, אבל בפלפלים לא, ביצעתי במיוחד את 2 האופציות בשביל לבדוק עבורכם, אם יש שוני בטעם אבל התוצאה יוצאת אותו דבר לכן לפי הנוחיות שלכם, לדעתי השילוב הוא הכי יפה :)
נעבור להכנת המילוי:
נקצוץ בצל ושום לכמה שיותר כחתיכות קטנות, מי שאוהב שום אני אפילו ממליצה 3 שיניים.
לקחת סיר לשים טיפה שמן ולטגן את הבצל והשום עד לאידוי ושינוי צבע
לאחר מכן להוסיף את התכולה של העגבניות שרוקנו עם כוס העדשים וכוס וחצי כוסות של מים.
מתבלים בפפריקה, מלח, פלפל שחור וטיפה כורכום ומבשלים עד שהמים מתאדים והעדשים רכות ומתפרקות
לוקחים את העגבניות והגמבות וממלאים עד הסוף, אפשר לדחוס עם כפית.
מניחים את העגבניות בתבנית קטנה עם נייר אפייה. ומוסיפים קצת מים בתבנית שהעגבניות והפלפלים לא יתביישו.
בתנור על 200 מעלות, בערך רבע שעה - לא צריך לכסות והמנה מוכנה!
מצרכים:
כוס עדשים ירוקות של חברת מיה
כוס קינואה לבנה של חברת מיה
כוס קינואה לבנה של חברת מיה
1 גמבה
1 בצל סגול
2 גזרים
2 גזרים
חופן של פטרוזיליה
חופן של בצל ירוק
חופן של בצל ירוק
תבלינים של חברת מיה: מלח וסומק
חמוציות
לימון
חמוציות
לימון
שמן זית של חברת מיה
אגוזי מלך טבעיים של חברת מיה
שקדים טבעיים של חברת מיה
אגוזי פקאן של חברת מיה
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
לוקחים את הגזר, פטרוזיליה, בצל ירוק, בצל סגול והגמבה וקוצצים לקוביות קטנות
במקביל לוקחים את הקינואה משרים למשך שעה ואחכ שוטפים ומסננים
ואז מתחילים בבישול שלה: על כוס קינואה מוסיפים 2 כוסות מים
ברגע שכל המים מתאדים הקינואה מוכנה, לוקח בערך 20 דקות בישול
במקביל גם להשרות את העדשים הירוקות ולסנן אותם במסננת שיצאו כל הנוזלים
לקחת את השקדים, פקאנים ואגוזים ולקלות על הגז. ללא שמן!
עוף עם אורז מתוק
שקדים טבעיים של חברת מיה
אגוזי פקאן של חברת מיה
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
לוקחים את הגזר, פטרוזיליה, בצל ירוק, בצל סגול והגמבה וקוצצים לקוביות קטנות
במקביל לוקחים את הקינואה משרים למשך שעה ואחכ שוטפים ומסננים
ואז מתחילים בבישול שלה: על כוס קינואה מוסיפים 2 כוסות מים
ברגע שכל המים מתאדים הקינואה מוכנה, לוקח בערך 20 דקות בישול
במקביל גם להשרות את העדשים הירוקות ולסנן אותם במסננת שיצאו כל הנוזלים
לקחת את השקדים, פקאנים ואגוזים ולקלות על הגז. ללא שמן!
ולהתחיל להרכיב את הסלט, למעשה לקחת את כל המצרכים ופשוט לערבב :)
לתבל עם מלח, לימון ושמן זית
בהגשה אני אוהבת להוסיף גם קצת סומק, נותן טעם מיוחד ויופי משגעעוף עם אורז מתוק
מצרכים:
כוס אורז בשמתי של חברת מיה
6 משמשים
6 שזיפים
בשר עוף - שוקיים
6 משמשים
6 שזיפים
בשר עוף - שוקיים
2 כפיות סילאן של חברת מיה
תבלינים של חברת מיה: קורט מלח, חצי כפית פפריקה אדומה, חצי כפית כורכום, רבע כפית פלפל שחור,
שמן זית של חברת מיה
צנוברים של חברת מיה
שקדים מולבנים פרוסים של חברת מיה
שקדים מולבנים פרוסים של חברת מיה
אופן ההכנה:
לוקחים כוס אורז ו2 כוסות מים רותחים ומניחים בתבנית
מוסיפים את התבלינים ואת הסילאן ומערבבים
לאחר מכן לוקחים את השזיפים והמשמשים ומניחים מעל בסדר אקראי או אם יש לכם OCD כמוני אז כמו בתמונה :)
ואז לוקחים את העוף בקערה בצד ומתבלת בסילאן, פפריקה אדומה, כורכום ומלח ומניחה גם בתבנית בצדדים
בתנור שחומם מראש 200 מעלות לבערך 40 דקות, עד שהעוף והאורז מזהיבים וזהו המנה מוכנה!
לוקחים כוס אורז ו2 כוסות מים רותחים ומניחים בתבנית
מוסיפים את התבלינים ואת הסילאן ומערבבים
לאחר מכן לוקחים את השזיפים והמשמשים ומניחים מעל בסדר אקראי או אם יש לכם OCD כמוני אז כמו בתמונה :)
ואז לוקחים את העוף בקערה בצד ומתבלת בסילאן, פפריקה אדומה, כורכום ומלח ומניחה גם בתבנית בצדדים
בתנור שחומם מראש 200 מעלות לבערך 40 דקות, עד שהעוף והאורז מזהיבים וזהו המנה מוכנה!
למי שפחות אוהב עוף בתנור, הכנתי עוד אופציה :
תפוח אדמה ממולא בעוף עם צנוברים
מצרכים:
שמים בתנור שחומם מראש על 180-200 מעלות לבערך חצי שעה, עד שהתפוחי אדמה מזהיבים וזהו המנה מוכנה!
בלינצ'ס מתוק עם גבינה
מצרכים:
לבלינצ'ס:
כוס וחצי חלב 1% או 3%
6 כפות קמח תפוח אדמה
3 ביצים
קמצוץ מלח
לטיגון- מעט שמן רגיל
למילוי:
גבינת טוב טעם- חבילה
3 שקיות אבקת סוכר וניל
אבקת סוכר 150 גרם
תפוח אדמה ממולא בעוף עם צנוברים
מצרכים:
בשר עוף טחון
5 תפוחי אדמה
תבלינים של חברת מיה: קורט מלח, חצי כפית פפריקה אדומה, חצי כפית כורכום, רבע כפית פלפל שחור
5 תפוחי אדמה
תבלינים של חברת מיה: קורט מלח, חצי כפית פפריקה אדומה, חצי כפית כורכום, רבע כפית פלפל שחור
שמן זית של חברת מיה
אופן ההכנה:
לוקחים בצל וקוצצים לחתיכות קטנות
מניחים במחבת את הבצל ומאדים, לאחר מכן מוסיפים את הבשר ולאט לאט מפוררים אותו
לוקחים בצל וקוצצים לחתיכות קטנות
מניחים במחבת את הבצל ומאדים, לאחר מכן מוסיפים את הבשר ולאט לאט מפוררים אותו
קוצצים במקביל פטרוזיליה
לאחר מכן מתבלים את הבשר ומוסיפים את הפטרוזיליה
במקביל קולים את הצנוברים על הגז, ללא שמן!
מעררבים הכל בתוך המחבת ומתחילים למלא את התפוחי אדמה בזהירות שלא יהרסו
מניחים בתבנית ומתבלים את התפוח אדמה גם בחוץ- מעט שמן, פפריקה ופלפל שחורשמים בתנור שחומם מראש על 180-200 מעלות לבערך חצי שעה, עד שהתפוחי אדמה מזהיבים וזהו המנה מוכנה!
ואיך אפשר שלא לסיים ארוחת חג עם קינוח מתוק וטעים..
מצרכים:
לבלינצ'ס:
כוס וחצי חלב 1% או 3%
6 כפות קמח תפוח אדמה
3 ביצים
קמצוץ מלח
לטיגון- מעט שמן רגיל
גבינת טוב טעם- חבילה
3 כפות סוכר דמררה
3 טיפות תמצית וניל3 שקיות אבקת סוכר וניל
אבקת סוכר 150 גרם
אופן ההכנה:
לוקחים את כל החומרים לבלינצס ומערבבים, במחבת שטוח שמים טיפה שמן ושהמחבת חם עם מצקת לוקחים מהתערובת ויוצקים לתוך המחבת.
מטגנים רק צד אחד ומניחים על צלחת שיתקרר.
מתחילים לטגן את הצד שלמשה לא טיגנו מיקודם עד שמתקבל צבע זהוב
להגשה אני ממליצה להגיש עם כדור גלידה וניל ועם סירופ שוקולד והטעם מושלם!!
שיהיה חג שמח, כשר וטעים :)
ואל תשכחו להנות בזמן שאתם במטבח ולבחור מתכונים קלים :)
רותם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה