יום שישי, 14 בספטמבר 2018

הכנתי טראפלס עם מתיו מולר השוקולטייר של לינדט

בתחילת השבוע- למעשה בראש השנה  פתחתי את השנה בכיף והנאה, הרי שוקולד זו אהבה שלי מקטנות וכמה שיותר ובכמה שיותר גוונים וטעמים. אף פעם לא הבנתי מי אותם האנשים שלא אוהבים שוקולד. איך זה בכלל אפשרי?!
פגשתי בסדנא את מתיו מולר, המאסטר שוקולטייר של לינדט, מותג שוקולד הפרימיום השוויצרי המוביל שהגיע לביקור בישראל. 
במסגרת הביקור התארח מולר במספר סניפים של רשתות השיווק ולימד כיצד להכין טראפלס שוקולד שמתאים לשולחנות החג, לאירוח ביתי, לאירועים ולכל מקום הרי שוקולד מתאים :) ובסניף טיב טעם בראשון לציון קפצתי לסדנא ומתיו לימד אותי להכין את הטראפלס הנהדרים והטעימים (אל תדאגו יש מתכון בהמשך הכתבה).

מתיו סיפר שבישראל אנחנו צורכים הרבה את שוקולד לינדט ואיך לא? הוא השוקולד הכי טעים שיש אבל לא מקובל אצלינו בישראל לאפות איתו אלא אנחנו אוכלים אותו כנשנוש כמו שהוא, אבל בחו"ל בהרבה מקומות אופים עם השוקולד ולכן הוא בא לישראל להסביר איך בקלי קלות אפשר להפוך את השוקולדים של לינדט למשהו טעים, מיוחד וכייפי.

מתיו התחיל לשמש כמאסטר שוקולטייר של לינדט במזרח התיכון, אפריקה ואזור תת יבשת הודו מאז שנת 2012, לאחר ניסיון כשף פטיסרי והתמחות באמנות הקולינריה בלונדון, אשר החל את עבודתו במסעדתו של השף ג'יימי אוליבר Fifteen Restaurant.

שוקולד תמיד היה חומר גלם שעניין וסיקרן אותו, מפולי הקקאו ועד למוצר המוגמר, הוא לא מפסיק לחקור וללמוד אותו ולשככל את הטכניקות שלו עד לכדי יצירת אמנות אותן הציג בתערוכות קולינריה ברחבי דרום אפריקה.
מתיו מוקסם על ידי הרבגוניות העצומה של שוקולד מעולה ומזמין כל אחד המחפש הרפתקה קולינרית, לנסות את הזנים יוצאי הדופן של שוקולד המוצעים על ידי לינדט.



מתכון לטראפלס שוקולד במגוון ציפויים
באדיבות מתיו מולר, מאסטר שוקולטייר שוקולד לינדט 

טראפלס שוקולד, יצירות קטנות ויוקרתיות מגנאש עשיר בשילוב שוקולד ושמנת
חומרים לכ-30 יחידות
זמן הכנה – כ-15-20 דקות

המצרכים:
60 מ"ל שמנת מתוקה/תחליף שמנת מתוקה
150 גר' שוקולד לינדט אקסלנס קצוץ גס
15 גר' חמאה רכה / מרגרינה 

אופציות לגימור: אבקת קקאו / אגוזים קצוצים וקלויים – אגוזי מלך, פיסטוק, שקדים, אגוזי לוז / שבבי קוקוס / אבקת סוכר

אופן ההכנה:
שלב ראשון: הכנת הגנאש

1. מעל אש בינונית, מחממים בסיר את השמנת המתוקה עד לתחילת רתיחה, מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומסירים מהאש.
2. מערבבים ומקציפים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
3. יוצקים את הגנאש לתוך כלי ומכסים בניילון נצמד. מוודאים שהניילון נוגע בכל שטח הפנים של הגנאש.
4. מכניסים את הגנאש לקירור של לילה במקרר, או עד שהגנאש מתייצב.

שלב שני: יצירת הטראפלס

1. השתמשו בכף מלון עגולה / כף גלידה קטנה / כפית קטנה וצרו עיגולים מתוך תערובת הגנאש היציבה והניחו על נייר אפיה. 

שלב שלישי: גימור הטראפלס 

1. גלגלו את הטראפלס באחת מאופציות הגימור שבחרתם בעזרת זוג כפיות או עם הידיים.
2. הניחו על צלחת הגשה
3. את הטרפלס יש לשמור בקירור 


בתאבון וחג שמח!!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה