יום שלישי, 17 בינואר 2017

"ממלכת החלבה" משיקה טעמי טחינה חדשים


לפני מספר ימים נחתה אצלי בפתח ביתי טחינה עם צ'ילי חריף, ואת האמת הופעתי מהשילוב מפני שאני תמיד אוכלת את הטחינה הפשוטה והרגילה. אבל אני בעד מוצרים וטעמים חדשים ולכן החלטתי לנסות ולטעום :)

יצרנית החלבה והטחינה הוותיקה "ממלכת החלבה", המפעילה את חנויות הקונספט המיוחדות בשווקים מחנה יהודה, שרונה מרקט, שוק הכרמל ושוק צפון (ברמת החייל בתל אביב), משיקה טעמים חדשים ומיוחדים של טחינה גולמית – טחינה עם זעתר, טחינה עם צ'ילי חריף וטחינה עם חרוב.


המוצרים מיוצרים משומשום טהור 100% הנטחן באבני ריחיים בשיטה מסורתית השומרת על הערכים הבריאותיים של השומשום.

הטעמים החדשים מצטרפים לסדרה רחבה של מוצרי טחינה גולמית בטעמים שפיתחה החברה, הכוללת עשרות טעמים מיוחדים ומפתיעים, החל מטחינה גולמית המיוצרת משומשום מלא 100%, טחינה עם סילאן, טחינה עם כוסברה, טחינה עם עמבה, טחינה עם סחוג ועוד רבים נוספים. כמו כן, ל"ממלכת החלבה" גם עשרות טעמים מיוחדים של חלבה.

"ממלכת החלבה", מיצרניות החלבה והטחינה הוותיקות בארץ, החלה את דרכה עוד במרוקו בייצור חלבה על ידי סב המשפחה. הסבא העביר את הידע לנכדו – אלי ממן, והוא הקים את "ממלכת החלבה" הראשונה בשוק מחנה יהודה בירושלים – הנחשבת לאחד מעמודי התווך של השוק. שמה של "ממלכת החלבה" על מוצרי הטחינה והחלבה המשובחים שלה הולך לפניה כבר עשרות שנים. לפני כשנה פתחה ממלכת החלבה חנויות קונספט דומות לזו שבמחנה יהודה גם בתל אביב – בשרונה מרקט, ברמת החייל ובשוק הכרמל.

מוצרי הטחינה בטעמים מעולים לאכילה כמו שהם – בכפית, למריחה על הלחם וכמטבל מענג.

מבחינה בריאותית, לטחינה הגולמית ערכים תזונתיים רבים התורמים לבריאות הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית. היא עשירה בסידן, חלבון, ויטמינים מקבוצת B, חומצות אמינו מתיונין, מגנזיום, אבץ וחומצות שומן בלתי רוויות, העשירות בוויטמין E ונוגדי חמצון.

המוצרים כשרים בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים.
מחירים: 25 ש"ח לאריזה של 500 גרם.

להשיג בחנויות "ממלכת החלבה": בשוק מחנה יהודה, בשוק הכרמל, בשוק צפון (רמת החייל בתל אביב) ובשרונה מרקט.


טחינה עם צ'ילי חריף משתלבת מעולה במגוון מתכונים של בשר, עוף, דגים וירקות, 
כגון – תבשיל סנייה, כדורי עוף במילוי טחינה, כמטבל לירקות חתוכים; מעל חצילים קלויים, להגשה ליד מנות קבב וסטייק, מעל אנטי פסטי, לתיבול תפוחי אדמה, לתיבול סלטי ירקות, ליציקה מעל כרובית אפויה, להכנת ממרחים, לשילוב בכריכים של בשר או פסטרמה, וכמובן בפיתה עם פלאפל או שווארמה.

אני הכנתי דגים חריפים ומעל לטאצ' אחרון שמתי מספר כפות של הטחינה! 
הטחינה שידרגה את המנה פלאים וכולם ליקקו את האצבעות מרוב שיצא מושלם!


מצרכים: 
2 דגי אמנון גדולים
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל כתום חתוך לרצועות
5 עגבניות חתוכות לעיגולים 
1 בצל סגול חתוך לעיגולים
3 שום 
1 פלפל ירוק חריף חתוך
תבלינים : פפריקה מתוקה, קארי צהוב, פלפל שחור ומלח
3 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
לחמם קצת שמן בסיר ולהניח בפנים את הבצל, לטגן קלות ואז להוסיף את הפלפל הכתום והאדום. לאחר כמה דקות להוסיף את העגבניות , השום הפלפל ירוק והתבלינים. 
להכניס את הדגי אמנון ולהנמיך את האש עד שהדגים מוכנים

בתאבון!
רותם 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה