יום שבת, 18 בפברואר 2017

בצק עלים מרודד מופחת שומן של מעדנות עם 3 מתכונים טעימים!

מעדנות השיקו ממש בימים אלה בצק עלים מרודד אשר מופחתת שומן וזו השקה נהדרת וחדשות נפלאות!
מי מאיתנו לא אוהב ולא חובב בצק עלים, בורקסים, מאפים ושלל פחמימות משמינות אך מאד טעימות?! :)
אך כרגע שיש פתרון מופחת שומן, ייסורי מצפון קטנים והאכילה של המאפים הטעימים יכולה להיות שקטנה ומשמחת!
לכן החלטתי להכין 3 מאכלים ולשתף אתכם במתכונים שיצאו נהדר וטעים :)




רק לפני המתכונים, אספר כי הבצק עלים מופחת שומן, המכיל 1/3 פחות מכמות השומן וכ-20% פחות קלוריות מבצק עלים רגיל וזו בשורה נהדרת!

עוגיות אוזני פיל עם קקאו


מצרכים:
1 חבילת בצק עלים מופשר

כוס וחצי סוכר

3 כפות קקאו


אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום של בערך 200 מעלות עם כפתור של חימום מלמעלה ולמטה.

חותכים את הבצק ומרדדים אותו למלבנים, בערך בגודל 45X30 ס"מ ועובי של בערך כחצי ס"מ, שלא יהיה דק מדי, אך לא עבה מדי.

לוקחים בקערה ומערבבים את הסוכר והקקאו לתערובת אחידה.

מפזרים את התערובת על פני שטח הבצק עם כף באופן אחיד וקצת מדביקים את התערובת עם כף.



מגלגלים כל חלק בנפרד לגליל כפול - כך שיצאו כמו שני נחשים, הסבר ההליך באופן הבא: מגלגלים במקביל את שני הצדדים הארוכים כלפי האמצע עד שהם למעשה נפגשים בחצי שלהם.



פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי שווה ומסדרים אותן לצורת פרח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מכניסים לאפייה למשך 25 דקות, עד שהעוגיות זהובות ופריכות.



וזהו התוצאה! מתקתקה, טעימה ונימוחה!







בורקס נקניקיה 



מצרכים:
1 חבילת בצק עלים מופשר

חבילת נקניקיות

ביצה 

שומשום

אופן ההכנה:
חותכים את הבצק ומרדדים אותו למלבנים, בערך בגודל 45X30 ס"מ ועובי של בערך כחצי ס"מ, שלא יהיה דק מדי, אך לא עבה מדי.

מניחים 2 נקניקיות לאורך הבצק ומתחילים לגלגל.



לאחר מכן חותכים את הבצק, מורחים ביצה ושומשום



מחממים את התנור לחום של בערך 200 מעלות עם כפתור של חימום מלמעלה ולמטה.




חותכים בחיתוך אלכסוני למראה מיוחד והנה התוצאה המושלמת! טעים, פריך וקראנצ'י




בורקס גבינה מלוחה



מצרכים:
1 חבילת בצק עלים מופשר

חבילה של גבינת טוב טעם

ביצה 

מעט גבינה בולגרית/ אם אין אז מלח

שומשום


אופן ההכנה:
חותכים את הבצק ומרדדים אותו למלבנים, בערך בגודל 45X30 ס"מ ועובי של בערך כחצי ס"מ, שלא יהיה דק מדי, אך לא עבה מדי. 

חותכים לריבועים , יוצא 3 בשל פעם .

בקערה נפרדת לוקחים את הגבינת טוב טעם, ביצה ומעט גבינה בולגרית ומערבבים.

לאחר קבלת תערובת אחידה מניחים כף גדושה על כל ריבוע ומקפלים את הבצק לקצה לקצה לקבלת המשולש ולא לשכוח להדק חזק שלא יצא המילוי



מורחים ביצה ושומשום מעל הבצק



מחממים את התנור לחום של בערך 200 מעלות עם כפתור של חימום מלמעלה ולמטה.



בתאבון! יצא טעים ממש והבולגרית משדרגת את הטעם :)

ויש לי הפתעה נוספת בימים הקרובים, אז תחכו בסבלנות ותעקבו  :)


בתאבון!
רותם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה