יום שבת, 24 בדצמבר 2016

סופגניות שמרים לחג החנוכה

חג שמח לכולם :)
איך אני אוהבת את חג החנוכה, עתיר פחמימות וטעים, סופגניות, לביבות ושלל הפתעות :)
לכבוד נר ראשון שחל היום, החלטתי לשתף אתכם במתכון שלי לסופגניות שמרים נימוחות ומשגעות שיטריפו את כל הבית!


מצרכים:
1 קילו קמח חיטה לבן בהיר של חברת "הטחנות הגדולות של א"י" להכנת סופגניות
5 כפות סוכר
חצי כוס שמן קנולה
3 ביצים בינוניות
2 כפות שמרים
קצת תמצית וניל
קורט מלח
2 כפות ברנדי
מים לפי הצורך

למילוי:
ריבה של מותג סן מורנו (San Moreno) בטעם תות שדה ( אני אוהבת את ריבה זו כי היא  100% פרי, ללא תוספת סוכר, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל)
ולשים מעל כמובן אבקת סוכר




אופן ההכנה:
לוקחים את כל המצרכים - חוץ מהמלח ובמערבלים במיקסר. את המלח למעשה אנחנו מוסיפים לקראת הסוף, ברגע שהבצק מתחיל להיות כמעט מוכן. הסיבה לכך שאסור שהמלח יגע בשמרים ויהרוס את תפיחתם.
לאחר מכן את הבצק שמוכן לוקחים ומניחים בתוך קערה, שאותה נעטוף בשקית ניילון על השיש עד שהבצק יתפח ויכפיל את עצמו.

לפני ההתפחה


אחרי ההתפחה


לאחר ההתפחה נכין כדורים ונניח בתבנית ברווח של בערך 4 ס"מ אחד מהשני וניתן להתפחה שנייה.


לאחר מכן ניקח את הכדורים ונתחיל לטגן בשמן רותח בתוך סיר.
לטגן את הסופגניות מכל הצדדים ולהניח אותן לאחר מכן על נייר סופג.


לא לשכוח למלא בכל מילוי שאתם אוהבים ולשים אבקת סוכר מעל



שיהיה חג שמח, טעים ומשמין
בתאבון!

רותם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה