יום שישי, 2 בדצמבר 2016

השחר העולה בשת"פ עם רשות הטבע והגנים

אין כמו שוקולד ובמיוחד השוקולד הישראלי שלנו- שוקולד השחר!
שוקולד השחר תמיד מסמל אצלי את הילדות, את הישראליות ואת הטעם המיוחד! 
אני יכולה לאכול שוקולד ישר מהקופסא עם כפית! זה כל כך מסוכן להשאיר אותי ליד קופסא :)

הפעם השחר העולה יצא בשיתוף פעולה עם רשות הטבע והגנים  ושחר למעשה השיקו  אריזות השחר העולה בצירוף של חוברת מקסימה שמאגדת בתוכה המלצות לטיולים ברחבי הארץ.

וכמובן אין כמו כריך שוקולד בזמן טיול מהנה בארץ! שזה כולנו מכירים ויודעים, אבל אני רציתי להציע עוד 2 צורות הגשה שאני אוהבת, האחת לחמניות מיני עם שוקולד והשנייה לקראת חג החנוכה שמגיע, אין כמו סופגניית שוקולד טעימה!

כפי שאותם רואים קופסא אחת התחסלה ורק היא הגיעה :) קשה לעמוד בפיתוי וכל המשפחה נהנתה!








לחמניות סובין שיבולת שועל עם שוקולד 

מצרכים:
2 ביצים
4 כפות סובין שיבולת שועל
כף וחצי של גבינה לבנה 5%
כף ריוויון
חצי שקית אבקת אפייה
קצת מלח

למילוי:
שוקולד שחר למריחה
סוכריות צבעוניות

איך מכינים? 
לוקחים את כל המוצרים במתכון ומערבבים יחדיו בקערה ומניחים בתבנית.
אני הכנתי בתבנית סיליקון שלא ידבק ויהיה נוח להוצאה, זו תבנית הקבועה שלי ללחמניות.



מכניסים את התבנית לתנור שחומם  מראש ב- 180 מעלות,  בערך ל-25 דקות, עד כשהן נעשות חומות כהות
ולבדוק כמובן עם קיסם שגם בפנים הן מוכנות ואווריריות.


מעל למרוח ובאמצע את השוקולד למריחה ולקשט עם סוכריות צבעוניות






סופגניות שמרים

מצרכים:
1 קילו קמח חיטה לבן בהיר של חברת "הטחנות הגדולות של א"י" להכנת סופגניות
5 כפות סוכר
חצי כוס שמן קנולה
3 ביצים בינוניות
2 כפות שמרים
קצת תמצית וניל
קורט מלח
2 כפות ברנדי
מים לפי הצורך

למילוי:
שוקולד השחר
לוקחים את כל המצרכים - חוץ מהמלח ובמערבלים במיקסר. את המלח למעשה אנחנו מוסיפים לקראת הסוף, ברגע שהבצק מתחיל להיות כמעט מוכן. הסיבה לכך שאסור שהמלח יגע בשמרים ויהרוס את תפיחתם.
לאחר מכן את הבצק שמוכן לוקחים ומניחים בתוך קערה, שאותה נעטוף בשקית ניילון על השיש עד שהבצק יתפח ויכפיל את עצמו.

לפני ההתפחה


אחרי ההתפחה


לאחר ההתפחה נכין כדורים ונניח בתבנית ברווח של בערך 4 ס"מ אחד מהשני וניתן להתפחה שנייה.


לאחר מכן ניקח את הכדורים ונתחיל לטגן בשמן רותח בתוך סיר.
לטגן את הסופגניות מכל הצדדים ולהניח אותן לאחר מכן על נייר סופג.


לא לשכוח למלא בשוקולד השחר שאתם אוהבים ולשים אבקת סוכר מעל




בתאבון!

אודות השחר העולה:
מפעל "השחר העולה" הוקם בשנת 1948 בחיפה על ידי חמשת האחים למשפחת וידברג. תחילה היה זה בית מלאכה קטן לייצור ממתקים, וופלים, ריבות, טחינה וחלבה. האחים קראו לו "השחר" משום שסברו כי רגעי זריחת השמש הם חלק היפה והמרגש ביותר ביום. בתחילת שנות 60 עם הצטרפות משפחת לבקוביץ' התרחב המפעל ושונה השם ל"השחר העולה". במפעל חיפשו להתמקד במוצר ייחודי שחסר בשוק ישראלי והחלו לייצור קרם מובחר למריחה. לאחר כמה חודשים גילו את הנוסחה הסודית שנמכרת בהצלחה עד היום מזה שלושה דורות בארץ.

* קישור לפרסומת הכי ישראלית שיש לשוקולד השחר : כאן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה